Duymususunuzdur Tr-Abd savaşını konu alan bir kitap.. Yeni Aldım ve biraz araştırdım ikinci ellibini baskıya girmiş. Yeni okuyorum ve okudugum kadarıyla çok ilginç bir kurgu.. Okuyan arkadaşlar varsa kritik etmelerini rica ediyorum...
Edit : Kitabın tanıtım linki (aynı zamanda yayınevi)
Çok gündemde kalacağa benziyor bu kitap. Okurken gerçekten tüylerim ürperdi ve gerçekten savaş olmuş gibi içim sızladı. Hatta silahlanıp askere gidesim geldi. Ama bu kitapta yazılanlara doğru gidiliyor gibi ve bence asıl kitabın bombası ikinci cildi çıkarsa ki %99 çıkacağa benziyor o zaman kopacak. Tabi 1. kitaptaki gibi 2. kitapta TÜRKİYE ezilmeyecek aksine ABD yi silecek. Kitabtan ben bunu anladım. Tabi bu benim yorumlarım. Ve kesinlikle okumayanların okumasını tavsiye ederim.
Yarın alıcam kitabı 3 gün sonra biter herhalde. Timaş yayınları aydınlatıcı ve değişik oluyor.
Üstad kitap elime biraz geç geldi dün aldı yarısı bitti sonuçta bayağı üzüldüm ve kaba tabir ile tırstım. ya hiç savunma sistemimiz yokmu bizim diye düşünürken yok olduğuna kanaat getirdim çünki silah sanayii bizde yok. şu anda tüm istihbarat uzmanları yok öyle birşey olamaz diye ahkam kesiyorlar fakat olursa ani bir şeyler olacağı kesin bence bu adamlar ın yaşam gayesi İstanbul hayali.
konusu çok ilginç ve ilginç olduğu kadar da gerçeğe yakın. çok kısa bir sürede okudum. çok etkileyici bölümleri var. özellikle Anıtkabir'in bombalanması ve İstanbul'da sivil direnişçilerin meydanda toplandıkları sırada uçaklar tarafından bombalanması. bir de tanklara karşı askerlerimizin ölünceye kadar savaşmaları ve çaresiz kaldıkları anda kendilerini canlı mayın gibi kullanıp tankları yoketmeleri. tüm savunma sistemlerimiz Amerikan yapımı. adamlar elimizde ne var ne yok biliyorlar. doğal olarak nasıl yok edeceklerinide biliyorlar. bence bor madeni üzerinde oynanan oyunlar da gerçek gibi. sizce?
Burak Turna'dan 3. Dünya Savaşı adlı kitap çıktı. Ben aldım ama daha başlamadım okumaya. Ondan önce 2 kitap bitirmem lazım daha. Ama o da çok güzeldir.